29. smotra kazališnog stvaralaštva u Retkovcima

U Retkovcima se od 28. siječnja do 19. veljače održava 29. smotra kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji. 

15 kazališnih predstava igrat će glumci-amateri iz Retkovaca, Županje, Belog Manastira, Viteza, Slavonskog Broda, Donje Bebrine, Đurđevca, Bugojna, Vukovara, Šida, a monodramom 'Ja sam dama' akademska glumica Ivana Župa iz Omiša želi reći da poštuje nastojanja amatera da ugošćujući akademske glumce ostvaruju itekako potrebnu suradnju amaterskih i profesionalnih kazališnih produkcija.

Program 29. Smotre kazališnog stvaralaštva gledateljima omogućuje raznolikost - komedije, drame pa i monodramu akademske glumice. Repertoar predstava svojom raznolikošću bit će prilika da u retkovački dom kulture i ove godine pohrli brojna publika. Predstave će se igrati svakoga vikenda u 19 sati, a najmlađim ljubiteljima srijedom u 17 sati ostvarit će se san da pogledaju predstave za njihov uzrast.

U popratnim priredbama posjetitelji će pogledati dvije izložbe fotografija: 'I za kraj… Kazalište!' autorice Silvije Butković prikazat če se presjek završnih večeri retkovačke Smotre kazališnog stvaralaštva koje je Silvija ovjekovječila svojim objektivom te izložbu prošlogodišnje 28. kazališne smotre autora Dražena Bote koja prikazuje presjek, odnosno podsjetnik na predstave i događanja u okviru programa prethodne Smotre.