Audicija za novi dječji zbor u Rijeci

Pjevački zbor mladih 'Josip Kaplan' u suradnji s Domom mladih pokreće Dječji zbor 'Kap'.  Roditelji zainteresirane djece od 7 do 11 godina mogu poslati online prijavnicu. Audicija će se održati 31. siječnja u Domu mladih. 

Udruga Pjevački zbor mladih 'Josip Kaplan' osnovana je 2006. godine, a 2012. osnovan je i Djevojački zbor koji u kratkom vremenu postiže kvalitetu pjevanja Mješovitog zbora. Sada im je želja okupiti i mlađe pjevače u Dječji zbor 'Kap', koji bi se razvijali i učili, te u ugodnoj i veseloj atmosferi radili na nivou svojih starijih kolega. Zbor će  voditi Franka Zlatić uz podršku i pomoć prof. Doris Kovačić. Probe će se održavati 2 puta tjedno po 60 minuta, utorkom i četvrtkom od 18.00 do 19.00 sati.

Repertoar zbora činit će umjetničke, narodne i popularne skladbe za djecu, prilagođene uzrastu pjevača. Posebna će se pozornost posvetiti vokalnoj tehnici, postavi glasa, tehnici disanja, muziciranju i čistom intoniranju.
U planu je sudjelovanje zbora na susretima i smotrama zborova, državnim i međunarodnim natjecanjima, te nastupanje na koncertima zajedno sa starijim kolegama iz Mješovitog i Djevojačkog zbora 'Josip Kaplan'.

Osim osnivanja novog zbora, Dom mladih u suradnji s iskusnim drone - racing pilotima organizira Školu drone - racinga. Prijaviti se mogu svi mladi i oni koji se tako osjećaju, a stariji su od 16.g. Za prijavu  je potrebno ispuniti online prijavnicu do 1.veljače 2017. Škola će trajati 3 mjeseca.