U Đurđevcu počeo pilot-projekt produljenog boravka

Početkom drugog polugodišta u Osnovnoj školi Grgura Karlovčana u Đurđevcu počeo se provoditi pilot-projekt produljenog boravka. Namijenjen je djeci od prvog do trećeg razreda koja nakon nastave ne odlaze kući, nego ostaju u školi s učiteljicom razredne nastave.

Posljednjih nekoliko godina sve je veće zanimanje roditelja za produljeni boravak djece u osnovnoj školi. No malo je onih koje poput ove đurđevačke škole za to imaju uvjete jer se nastava održava samo prijepodne - u jednoj smjeni.

Trenutno imamo 11 učenika u boravku u najavi su još tri učenika i nadamo se da će se ovaj pilot projekt koji je sad u ovom polugodištu nastaviti i iduće godine i da čemo ga moći provoditi cijelo vrijeme, rekao je Hrvoje Janči, v.d. ravnatelja.

Djeca u produljenom boravku dobivaju i dva zdrava obroka, mogu napisati zadaću i igrati se s vršnjacima. Učenici se više druže i pomažu jedni drugima te se sklapaju i nova prijateljstva.

Zaposlenim roditeljima koji ne žele ostaviti dijete samo kod kuće i bez nadzora, produljeni je boravak pravi spas.

Grad Đurđevac kao osnivač škole sufinancira troškove dnevnog boravka. Cijena za roditelje iznosi 500 kuna za prvo dijete odnosno 250 za drugo.