Šibenčani će uskoro ponovno šetati Poljanom

Počeli su arheološki radovi na šibenskoj Poljani, glavnom gradskom trgu. Nakon njih slijedi potpuno preuređenje tog dijela grada na kojem godinama caruju automobili. Oni će svoje mjesto naći ispod trga, gdje se planira graditi garaža. Tako bi središnji šibenski trg napokon trebao dobiti novi, suvremeni izgled.

Projekt vrijedan 46,5 milijuna kuna zajednički će ostvariti Gradski parking d.o.o. kao nositelj investicije uređenja podzemne garaže i Grad Šibenik koji financira uređenje gornjeg platoa Poljane.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić rekao je da se početkom radova na Poljani počinje ostvarivati san svih Šibenčana jer će Poljana ponovno postati šetalište, ali prilagođeno čovjeku 21. stoljeća. To je uvertira u povratak Šibenčanima njihova centralnog gradskog trga s punim sadržajem, uz izgradnju suvremene podzemne garaže s tri etaže, dodao je.

Arheološki radovi, za koje je predviđeno dva mjeseca, odvijat će se na tri mikrolokacije: ispred perivoja Roberta Visianija, između zgrade kazališta i knjižnice (bedema) te na središnjem dijelu Poljane. Pješacima će za to vrijeme biti omogućen prolaz s Poljane prema gradskoj jezgri, a rok završetka radova je konac ožujka. Glavne građevinski radovi na Poljani krenut će nakon završetka ovogodišnje turističke sezone.