Godišnjica obnove šibenske tvrđave Barone

Tvrđava Barone u Šibeniku, obnovljena i otvorena u siječnju prošle godine, imala je oko 50 tisuća posjetitelja, a jučer je njih stotine uživalo u obilježavanju godine dana od njezina ponovnog otvorenja.

Posjetitelji su tim povodom na tvrđavu mogli ući besplatno, a prvi komad slavljeničke torte izrezao gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Vera Jergović Bolanča, voditeljica marketinga, prodaje i odnosa s javnošću Tvrđave kulture Šibenik kazala je kako su postignutim rezultatima jako zadovoljni s obzirom da se radi o atrakciji koja nije u centru grada. Tvrđavu je od otvorenja posjetilo više od 48.500 posjetitelja što je zavidna brojka za atrakciju koja nije u centru grada, rekla je te dodala kako je narastao i broj članova Kluba prijatelja šibenskih tvrđava, na pet tisuća članova.

U nadolazećoj sezoni, na Baroneu planiraju nastaviti s filmskim programom i plesnjacima, a od ove godine i s glazbenim programom.

Tvrđava Barone lani u listopadu osvojila je prvo mjesto kao kulturna atrakcija godine na Danima hrvatskog turizma, tradicionalnoj manifestaciji u organizaciji Hrvatske turističke zajednice. Šibenska tvrđava sv. Mihovila to prestižno priznanje dobila je 2014.