Staze na padinama Papuka mame skijaše

Daruvar, perjanica turizma u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, ponajviše zbog onog lječilišnog, ima svoju stazu za skijanje. I to već desetljećima. Na Petrov vrh ovoga mjeseca dolaze posjetitelji iz drugih gradova jer skijanje si ondje mogu priuštiti gotovo svi.

Skijalo se ovdje još prije Drugoga svjetskog rata. Staze na padinama Papuka skijaši su sami pronalazili. Sve do 1985. kada su daruvarski planinari osposobili ovu stazu. Vučnicu su uz pomoć gradske uprave kupili planinari. Njome se voze skijaši iz različitih dijelova Hrvatske. I svi se slažu kako je staza odlična.

Planinarski dom i okolica poprimit će novi izgled, za čime i vapi. Za prijavu za novac iz europskih fondova spreman je projekt vrijedan 5 milijuna kuna. Gradit će se adrenalinski park, novo igralište, nova mjesta za roštiljanje, da ovo bude stvarno jedno od ljepših i uređenijih izletišta, ističe Slavko Pokorny, predsjednik planinarskog društva Petrov vrh.

Bogatstvo kontinentalnog turizma je u šarolikosti, a Daruvar je ima, dok se vrijeme zimi smiluje. To treba, kažu ovdje, i iskoristiti.