Zvuci Finske u Muzičkoj akademiji

Veleposlanstvo Finske u suradnji s Muzičkom akademijom u Zagrebu, u sklopu proslave sto godina neovisnosti Finske, priređuju koncert mladog finskog talentiranog glazbenika Ossija Tannera u 19 sati, u dvorani Stančić.

Ossi Tanner
jedan je od nadolazećih mladih talenata u Finskoj. 2013. bio je izabran za Youth Piano Academy, koja je osnovana kako bi se razvijala mala skupina iznimno talentiranih mladih pijanista u Finskoj. Pohađao je naprednu nastavu kod gotovo svih vodećih finskih pijanista kao što su Paavali Jumppanen, Matti Raekallio Henri Sigfridsson i Antti Siirala. Ruski pijanist Konstantin Boginoa njegov je mentor od 2010. godine.

Najnoviji uspjeh Ossi Tannera je osvojena prva nagrada na nacionalnom Madetoja natjecanju održanom u siječnju 2015. Prošle godine stigao je do polufinala u nacionalnom Jyväskylä natjecanju, gdje je nagrađen i posebnom nagradom žirija. Uz to, on je dobitnik mnogih drugih nagrada za glasovir i komornu glazbu na natjecanjima u zemlji i inozemstvu. Ossi Tanner je nastupao sa Simfonijskim orkestrom finskog radija, Oulu simfonijskim orkestrom, Ostrobothnian komornim orkestrom i Simfonijskim orkestrom srednje škole Sibelius. Surađivao je s međunarodno priznatim glazbenicima poput Sakari Oramo, Atso Almila, Reka Szilvay, Hagai Shaham i Edward Arron. U ljeto 2016. godine, Tanner je izabran kako bi nastupio kao mladi umjetnik na Kuhmo festivalu komorne glazbe i Mantta glazbenom festivalu.