Prisjetite se pravila lijepog ponašanja u emisiji Bonton

Znate li koja su pravila lijepog ponašanja? Npr. pri upoznavanju i predstavljanju muškarac se uvijek prvi predstavlja ženi, ali mlađa žena se prva predstavlja starijem muškarcu. Od 2. siječnja svakodnevno na Prvome programu Hrvatske televizije u 18.05 vrijeme je rezervirano za nekoliko minuta posvećenih pristojnome ponašanju u emisiji Bonton.

Emisija Bonton podsjeća gledatelje na temeljna pravila pristojnoga i lijepoga ponašanja te će na zanimljiv i pristupačan način donositi podatke o tome kako se ponašati u različitim situacijama u kojima se svakodnevno nalazimo - za stolom, na ulici, u javnoj ustanovi, u prometu, školi i na mnogim drugim mjestima. Trominutna emisija Bonton obrađuje teme kao što su ponašanje u gostima, kako se odjenuti za poslovni intervju, kako se riješiti beskonačnoga telefonskog poziva, o kašljanju i kihanju u javnosti, o posuđivanju stvari, kako se ponašati na recepciji, a kako u šetnji sa psom. Emisija će se baviti i navikama kašnjenja, odnosom vozača i pješaka, ponašanjem za stolom, zijevanjem, znatiželjnim susjedima i mnogim drugim temama u kojima do izražaja dolaze naša opća kultura i pristojnost.


Emisija Bonton posebnu pozornost posvećuje mladima koji odrastaju na estetici mrežnoga svijeta i kojima je bonton pomalo nepoznat pojam. Svrha je serije potaknuti mlade na drukčije razmišljanje te da se s pomoću suvremenih komunikacijskih kanala na pravi način koriste društvenim mrežama. Emisija sadržava i igrane dijelove te skečeve kako bi se što bolje dočarale različite situacije. Voditeljica je emisije mlada glumica Franka Klarić koja će o mnogim temama iz emisije govoriti i iz vlastitih iskustava.

Scenaristice su Janja Pilić i Matea Šarić, redateljica Matea Šarić, direktori fotografije Igor Knežević i Davor Šarić, tonski snimatelj i dizajner zvuka Matija Santro, a producent Hrvoje Habeković. Glumci su u igranim dijelovima emisije Monika Vuco, Aneta Matulić, Katarina Romac, Jakov Bilić, Luka Čerjan, Franjo Đaković i Antonio Jakupčević. Urednica emisije je Lidija Šprajc.