Karmen Herceg - modna dizajnerica koja prkosi svom hendikepu

Crta, šije i pleše otkako zna za sebe. Od osnovne škole piše biografiju. Kad imate poziv umjetnika u sebi, želite se izraziti na mnogo načina, kaže Karmen Herceg, a život nosi svoje obveze. Njoj je donio i fizički hendikep. No ona mu prkosi. 

I 17 godina nakon što je u ruke uzela diplomu zagrebačkog Tekstilno-tehnološkog fakulteta u njezinu krojačku oazu neki još dolaze s dozom sumnje. 'Ima njih koji dođu više iz znatiželje nego iz potrebe. Ne vjeruju da ja zaista sama radim. Ne mogu vjerovati da unatoč svome hendikepu mogu raditi. Ali ja sam rođena takva i meni je to prirodno. Iskreno, ne znam što bih da imam 10 prstiju. Čovjek prihvati ono što ima u životu i iskoristi to na najbolji mogući način', objašnjava Karmen. A imati Karmen za susjedu prava je radost, kaže Anđelka Petrina Božičanin jer nema onoga što ona ne može: 'Što god treba, sve ona radi: od zavjesa, jastučnica, prepravljanja, šivanja po mjeri, sve, sve, sve - sve Karmen radi!'

Ipak - Karmen se svojim djelima najradije vraća u povijest. Dosad je sašila više od 200 srednjovjekovnih kostima. A na svojoj posljednjoj modnoj reviji u šibenskom Muzeju publiku je odvela na putovanje kroz povijesna razdoblja - prapovijest, antiku i srednji vijek. No svi su modeli nosivi. Karmen zna što joj je sljedeći cilj - ući u svijet filmske kostimografije. Još se samo ondje ova talentirana djevojka nije okušala.