'Muškarci.hr' premijerno na Sceni Vidra

Nova premijera zagrebačke Scene Vidra bit će u nedjelju 5. veljače predstava 'Muškarci.hr', koja se na zabavan način poigrava muško-ženskim stereotipima, a postavlja ju po tekstu Umjetničke organizacije Teatroman redatelj Mario Kovač.

Predstava je nastala u partnerstvu Satiričkog kazališa Kerempuh i Teatromana kao 'muški odgovor na ženska pitanja' u nastavku na prijašnju Vidrinu uspješnicu '5žena.com', koja je u samo dvije sezone došla do respektabilnih 40 tisuća gledatelja. Vođeni redateljem Mariom Kovačem, glumci Goran Grgić i Boris Svrtan, s Filipom Detelićem i Andrejem Dojkićem u alternaciji, te Amar Bukvić i Živko Anočić, ne samo da će dati odgovor ženama, nego će kroz brojne duhovite primjere iz svakodnevnog života progovoriti o svojim frustracijama izazvanim ženskim ponašanjem prema njima, stoji u najavi.
'Igrajući 'Muškarce.hr' temeljene na brojnim stereotipima, glumci će hrabro prokazati licemjerne u svakodnevnom i sveopćem propagiranju brisanja razlika između muškaraca i žena. Za muškarce u našoj predstavi one su poželjne i kad izazivaju osjećaje neugode, a još više, kad za posljedicu imaju osjećaj ugode. Braneći se od stereotipa o muškarcima, glumci će svoje komplekse braniti obrambenim mehanizmima racionalizacije i projekcije (na žene, naravno)', dodaje se.

Kostime za predstavu u kojoj će četvorica muškaraca 'reći pravu istinu o ženama, ali prije svega o njima samima, jer im nije strano biti samokritičnima, i to: realno, logično, objektivno i argumentirano' osmišljava Doris Kristić, svjetlo oblikuje Marino Frankola, a glazbu Tomislav Babić. 'Stereotipe kao teme predstave nije potrebno nabrajati, dovoljno je reći da će većina biti igrana u predstavi. Od 'Muškaraca.hr' gledatelji će dobiti upravo ono što očekuju: večernji bijeg od svakodnevnih problema, opuštanje, salve smijeha i vrhunsku kazališnu zabavu', poručuje se u najavi.