Šibensko-kninska županija postaje odredište cikloturizma

Šibensko-kninska županija promovirat će se ove sezone i kao odredište cikloturizma. Uređuju se biciklističke staze i u zaleđu i na otocima, a tečaj su još prošle godine završili i prvi biciklistički turistički vodiči.

Mladi Vodičanin Ivan Cukrov dugogodišnji je član tamošnjeg brdsko-biciklističkog kluba. Studirao je i radio u Zagrebu, a ljubav prema biciklizmu odlučio je pretočiti u - posao. Niz godina radio sam u biciklističkoj branši i to me potaknulo da se vratim u svoje mjesto i da pokrenem biciklističke ture jer sam vidio da postoji sve veći interes samih turista za to područje, ističe Ivan.

Zadovoljni turisti za prošlogodišnjih tura Ivanu su samo dodatna motivacija. Pa mu je drago što je županijska turistička zajednica nositelj projekta razvoja cikloturizma.

Lokalni makadamski putovi sada postaju jedinstvena mreža biciklističkih staza. Takav oblik aktivnog turizma ponudit će svojim posjetiteljima i Nacionalni park Krka, a šibensko-kninska Turistička zajednica prvi će put ciljano promicati cikloturizam te tako pokušati privući turiste željne aktivnog odmora.