Rovinjski restoran Monte prvi u Hrvatskoj dobio Michelinovu zvjezdicu

Prva Michelinova zvjezdica stigla je u Hrvatsku, i to u Istru. Rovinjski restoran Monte upisao se tako u gastronomsku povijest naše zemlje, a francuski ocjenjivači opisali su restoran superlativima, kao kreativan i odlično prezentiran.

Francuski ocjenjivači pohodili su nedavno restorane, ali do zadnjeg se nije znalo tko je prošao veliki test i osvanuo u najprestižnijem gastrovodiču na svijetu.

Oduševljenje ovim velikim priznanjem nije krio ministar turizma Gari Cappelli, koji je naglasio kako je u pitanju vrlo jasan signal da je Hrvatska cjelogodišnja destinacija i da ima sjajnu gastronomiju.

Ponosni smo što je Michelin ocijenio da su naši restorani vrijedni preporuke, a posebno je zadovoljstvo što je jedan naš restoran dobio zvjezdicu, što je najveće priznanje našoj gastronomskoj sceni, ali i turizmu općenito. Dodjela ovakvog priznanja bit će velik poticaj svima ostalima u turističkom sektoru, posebice ugostiteljima jer je to najbolji put ka međunarodnoj afirmaciji hrvatske gourmet scene. Prednost gastroponude Hrvatske svakako je dobavljivost svježih namirnica tijekom cijele godine te mogućnost kreiranja atraktivnih menija, ali moramo biti svjesni da je u cijelom tom procesu nužna edukacija i ulaganje u ljude, povezivanje s kvalitetnim proizvođačima namirnica te stjecanje međunarodnog iskustva chefova, istaknuo je ministar Cappelli te čestitao restoranu na dobivenom priznanju.