Hillary Clinton o utrci za Bijelu kuću u knjizi eseja

Hillary Clinton napisat će knjigu o svom životu, a jedan njezin dio bit će posvećen prošlogodišnjoj predsjedničkoj izbornoj kampanji.

Knjiga eseja, nadahnuta citatima iz njezina angažiranog javnog i političkog života bit će objavljena u drugoj polovici ove godine, a dio knjige bit će posvećen njezinim promišljanjima o budućnosti. 'Ovi citati i izjave pomogli su mi da se radujem dobrim životnim razdobljima, da se smijem u apsurdnim vremenima, da izdržim u teškim vremenima i da više cijenim sve što život može pružiti. Živim po načelima o kojima sam pisala u knjizi', stoji u predgovoru knjige.
Hillary Clinton, koja je u studenome izgubila na predsjedničkim izborima, na kojima joj je protukandidat bio aktualni predsjednik Donald Trump ranije je izdala pet knjiga. Nakon poraza na izborima, bivša američka državna tajnica nije davala izjave niti se pojavljivala u javnosti. Sa suprugom, nekadašnjim američkim predsjednikom Billom, u javnosti se prvi put nakon poraza pojavila na inauguraciji Donalda Trumpa, a dan nakon inauguracije tweetom je poduprla ženski prosvjedni marš organiziran u Washingtonu.