Osječki srednjoškolci uče kako se predstaviti budućem poslodavcu

Početkom listopada osječka I. gimnazija počela je Erasmus projekt koji se provodi izvan nastave, u sklopu radionica s glavnim ciljem razvoja i poboljšanja vještina komunikacija i zapošljivosti kod učenika, a koje će im trebati u školi, na fakultetu i poslije u traženju posla.

Kako se predstaviti budućem poslodavcu, kako biti konkurentan na tržištu rada, znaju učenici drugih i trećih razreda ove škole. Stečeno znanje prenose drugima.

Glavni cilj radionica je upoznavanje tj. svladanje vještina koje će im jedan dan biti potrebne za zapošljavanje, za intervju za posao i fakultet. To znači razviti socijalnu komunkaciju sa svojim kolegama, uspjeti kontrolirati vrijeme, u kojem je zadatak previđen da se obavi, ali i preuzimati vodstvo kada grupa zapne i jednostavno riješiti problem.

Organizirane radionice dio su europskog projekta Erasmus+ koji je pokrenut u listopadu. Surađuje se i s partnerskim školama iz Španjolske, Poljske i Grčke te Luxmeburga. Projekt traje dvije godine, nakon čega će se izraditi metodički priručnik za pomoć i razvoj ovih, sve traženijih vještina na tržištu rada.