Udruga Indigo: Edukacija vlasnika životinja je primarna

Udruge koje se brinu za napuštene životinje redovito grcaju u problemima. Napuštenih je pasa sve više, novca sve manje. Jedna od udruga koja skrbi o mnogobrojnim psima je i Udruga za zaštitu i dobrobit životinja Indigo.

Udruga je osnovana prije tri godine. Kažu njezine osnivačice, nastala je iz ljubavi prema životinjama. Tri ljubiteljice životinja dugi niz godina bave se spašavanjem, volontiranjem, udomljavanjem životinja te edukacijom.

Osim samog zbrinjavanja, cilj nije samo udomiti životinju nego i pronaći kompatibilnog vlasnika. Edukacija budućih i trenutnih vlasnika životinja je primarna. Ideja o školici za pse ( i vlasnike ) je nastala baš iz tog razloga što mnogi vlasnici možda nisu imali psa, ili ne poznaju tu pasminu ili osnove ponašanja i rada sa psom. Osim toga, školica omogućuje kvalitetniji odnos vlasnika i ljubimca te samim time udruga se brine da je pas zbrinut po svim pravilima.

Osim školice za pse, Udruga se bavi socijalizacijom i resocijalizacijom zlostavljanih i traumatiziranih pasa, te edukacijom ljudi o tzv 'opasnim' pasmina.