Hrvatska ideja za zabavnije tipkanje

Hrvatski start up Aspida pod brendom Izzy, izradio je prvu interaktivnu tipkovnicu za fanove svjetski poznatog animiranog filma Angry Birds za sve IOS i Android uređaje.
 
Izzy ft. Angry Birds ugledala je svjetlo dana i prva je tipkovnica s razvijenim prepoznavanjem poteza prsta na tipkovnici (tzv. gesture recognition). Time se jednostavno i brzo iscrtavaju emotikoni i simboli bez izlaska iz glavne tipkovnice u onu sa simbolima, a potezi su osmišljeni da budu intuitivni i lako pamtljivi.
 
Uz uobičajene funkcije tipkovnice, ova pruža korisnicima potpuno nov doživljaj zvukovima i animacijama! Tako se tema iz filma Angry Birds može zasvirati prelaskom prsta preko tipkovnice, a iscrtavanjem određenih poteza za deset najčešćih emotikona aktiviraju se animacije likova.

Ovo nije prva Izzy tipkovnica hrvatske tvrtke Aspida, koja okuplja malobrojnu skupinu entuzijastičnih programera i dizajnera u Hrvatskoj, ali i Makedoniji, gdje se otvara baza za razvoj proizvoda. Takozvani gesture recognition razvili su za sve simbole i 21 emoji, a sada ih obogatili i animacijama.

Izzy je posljednjih godinu dana već ostvario uspješnu suradnju s brojnim hrvatskim tvrtkama, izvođačima i sportskim klubovima, čije su tipkovnice na tržištu. Sada s finskim Roviom i njegovim likovima iz igrice i filma Angry Birds Izzy izlazi i na globalno tržište.