'Zajedno možemo' - humanitarni projekt biciklističkog avanturista


Humanitaran projekt 'Zajedno možemo' biciklističko je putovanje Hrvoja Jurića od Londona do Istanbula s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć egzistencijalno ugroženim obiteljima.
Kroz 30 dana, koliko traje cijelo putovanje, Hrvoje Jurić biciklirat će između 80 i 120 kilometara dnevnog. Upravo zbog takvog načina bicikliranja ovaj projekt može se svrstati u 'ultra maratonsku' kategoriju, gdje će morati dobro balansirati fizičku i mentalnu snagu. U četvrtak kreće iz Londona, a na svojemu će putovanju proći  više od 3000 kilometara.
Prvotna ideja bila je pomoći nekoliko egzistencijalno ugroženih obitelji, točnije udovica koje su nedavno ostale bez svojih muževa, ali i ikakvog primanja u obitelji. S obzirom da je poprilično nezgodno donirati novac direktno obiteljima, odlučio je da od prikupljenog novca kupi što više namirnica koje su svakodnevno potrebne i donira ih upravo tim obiteljima. Od brašna, soli, ulja, pa sve do potrepština za kupaonicu, pranje odjeće i slično. Cilj je prikupiti barem 30 000 kuna kako bi mogao pomoći 15 obitelji.

U ostvarenju projekta trebala bi mu pomoći i crowdfounding kampanja koju je pokrenuo. Sav prikupljen novac biti će uplaćen na račun udruge s kojom planira realizirati projekt.Kroz kampanju će biti moguće kupovati tzv. 'perkove'. Najvažniji, a time i najskuplji, biti će 'London - Istanbul supporter' odnosno perk. S tim perkom pravna/fizička osoba će otkupiti jedan od 20 dana putovanja i biti će jedan od glavnih pokrovitelja cijelog projekta.