Kako kreativno iskoristiti autohtone namirnice u suvremenom kulinarstvu?

Dva dana slušali su vodički ugostitelji kako kreativno iskoristiti autohtone namirnice u suvremenom kulinarstvu. Učili su i tehnike sljubljivanja hrane i vina. Predavači su stigli iz Splita s Visoke škole za menadžment i dizajn a radionice je organizirala vodička turistička zajednica. 

Autohtone namirnice vraćaju se u kužine. A gosti, jasno je i ugostiteljima, Dalmaciju žele osjetiti i pod zubima. No domaći pijat na jelovnicima i dalje je rijetkost. 

Za domaće navija i turistička zajednica. Jer žele ugoditi svakom gostu. Gosti zaista vole i cijene našu tradicionalnu hranu posebno iz razloga toga što oni praktički nemaju priliku nigdje drugdi probat i kušat takvu vrstu hrane, ističe Anita Franin Pečarica, direktorica TZ-a grada Vodica.

A kroz hranu uče furešti i o kulturi i identitetu lokalaca.