Zadrani bi rado statirali u filmu 'General'

Uskoro počinje snimanje filma i televizijske serije o životu generala Ante Gotovine. Poznato je da bi proslavljenog hrvatskog ratnika trebao glumiti Goran Višnjić. Produkcija je sada u potrazi za stastima. U Gospiću je završena, dok u Zadru traje još danas i sutra.

Pred vratima učionice u školi Šime Budinića - Zadranke i Zadrani svih generacija. Svi bi oni sudjelovali u filmu o proslavljenom generalu. Nekima neće biti nikakav problem glumiti i neprijateljskoga vojnika. Da imam bradu, možda bih i glumio. Uostalom gluma je gluma, bez obzira što se radi u određenoj sceni, kaže jedan mladi Zadranin.

A u Zadru oko castinga pomažu upravo generalovi suborci. Mnogi od njih stavili su na raspolaganje svoje organizacijske sposobnosti. Neki će se pojaviti i u filmu. Riječ je o braniteljima koji su nakon generalova povratka iz Haaga, bili njegovo osobno osiguranje. Film je u svakom slučaja prava stvar i mislim kako će se i njime pokazati da je general Gotovina nevin ležao u zatvoru, kaže Josip Adžić iz Udruge vojne policije.

Kako teče prijava kandidata jučer je došao pogledati i generalov prijatelj Željko Dilber. Zanimalo nas je hoće li se i njegov lik pojaviti u filmu. Ne znam, ne znam hoće li uopće biti Željka Dilbera u filmu, a ako i bude, ne znam tko će ga glumiti. ja sigurno neću, odgovorio nam je Dilber.

Redatelj filma 'General', o životu i ratnom putu junaka Domovinskog rata, generala Gotovine, je Antun Vrdoljak. Gotovinu će glumiti Goran Višnjić. Prvu Gotovininu suprugu, Kolumbijku Ximene Dalel, trebala bi glumiti Penelope Cruz, dok su u ostalim ulogama Nataša Janjić, Tarik Filipović i Goran Navojec. Film će se snimati u zajedničkoj produkciji HRT-a i Kiklop-produkcije.