Prijavite se na besplatni program učenja mobilnog novinarstva na internetu

Na Hrvatskoj radioteleviziji provodi se projekt European Youth News Exchange, koji se financira iz fondova Europske unije, a čiji je cilj izobrazba mladih s naglaskom na mobilno novinarstvo te razmjena i širenje vijesti koje su stvorili.

HRT Akademija vodeći je partner i koordinator projekta. Uspješno je sudjelovala na natječaju Agencije za mobilnost i programe Europske unije Erasmus + za 2015. godinu za aktivnost u području mladih te su joj za provedbu projekta odobrena sredstva u iznosu od 231.000 eura. Partneri su institucije iz Hrvatske, Belgije, Irske i Španjolske, a među njima su i tri fakulteta / visoka učilišta. U okviru projekta tijekom dvije godine obrazovat će se oko pet stotina mladih ljudi, prvenstveno studenata novinarstva, a među njima će biti i kolege s HRT-a. Jedna od ciljnih skupina su mladi nezaposleni ljudi, koji će moći steći osnovna znanja o medijima i stvaranju multimedijskih sadržaja. Do sada se prijavilo 300-njak zainteresiranih, a prijaviti se možete još uvijek jer nema krajnjeg roka za prijave. Posebno mjesto u projektu ima Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, koji će ponuditi nova znanja o mobilnome novinarstvu. Projekt traje od listopada 2015. do listopada 2017. godine, kad će se u Zagrebu održati i završna projektna konferencija uz sudjelovanje pet stotina sudionika  i korisnika platforme Y NEX.

Više informacija o cijelom projektu i mogućnost prijave za jednog od prvih korisnika MOOC edukacije možete pronaći na web stranici projekta.