Riječke studentice stomatologije žele volontirati u Zanzibaru

Studentice dentalne medicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci prikupljaju novčana sredstva kojima bi pokrile troškove putovanja do Zanzibara, gdje žele sudjelovati u humanitarnom volonterskom projektu 'Dentist the world'.

'Dentist the world' svjetska je organizacija sa sjedištem u Beču u kojoj sudjeluju mladi ljudi iz cijelog svijeta. Cilj je pružanje dentalne zaštite u nerazvijenim zemljama svijeta kojima je ta pomoć najpotrebnija. Organizatori su mladi doktori Danijel Domić, koji radi u Beču, Bruno Valić iz Slavonskog Broda te Ljubomir Mičić iz Beograda. Namijenjen je studentima pete i šeste godine stomatologije i doktorima dentalne medicine iz cijeloga svijeta.

Studentice pete godine riječke Dentalne medicine Andrea Lukežić i Dora Mahulja imaju jedan vrlo plemeniti cilj - prikupljaju sredstva uz pomoć kojih bi mogle sudjelovati u humanitarnom volonterskom projektu 'Dentist the world'. Projekt se održava u Zanzibaru u ožujku ove godine, a studentice bi iskoristile svoja znanja i vještine radeći svakodnevno s pacijentima ove države u kojoj postoji veliki nedostatak liječničkog kadra. Njihova ispomoć bila bi uglavnom usmjerena na djecu.

U Zanzibaru živi oko milijun i pol stanovnika, za čije oralno zdravlje brinu samo četiri zubara, od kojih su dva volontera. Njima je naša intervencija jako potrebna. Kroz naše ruke proći će oko 2500 djece, ali ćemo i pružiti pomoć, materijale i edukaciju ljudima i stručnom kadru, govori Andrea o njihovom planu.

Sav prikupljeni novac koristit će se isključivo za troškove putovanja.