Dijamantni pir bračnog para Roviš

Parovi koji su braku više od pedeset godina imaju 200 puta veću vjerojatnost da dožive stotu, nego da se razvedu. Elvira i Petar Roviš nakon 60 godina sretnog braka, još su jednom jedno drugom rekli 'da'.

Gotovo da nema čovjeka koji se sa sjetom i radošću ne sjeća bajki. Sjećamo se i rečenice kojom najčešće završavaju; živjeli su sretno do kraja života. Uzdahnemo i pitamo se koliko zaista ima takvih sretnika na ovome svijetu. A oni postoje i tu su među nama. Nedavno se u zagrebačkome Domu za starije osobe sv. Josip održao jedan poseban događaj. Bračni par Elvira i Petar Roviš proslavili su 60 godina zajedničkog života i obnovili zavjete koje su pred Bogom dali na taj dan. Iako je bilo i teških trenutaka, kažu, život im je ispunjen slogom i razumijevanjem.
Gospođa Elvira i gospodin Petar posebni su, osim po bračnom stažu i po stilu življenja. Oni aktivno sudjeluju u mnogobrojnim aktivnostima, članovi su plesne grupe, pjevačkog zbora, a bave se i nordijskim hodanjem te boćanjem. Njihova volja za životom primjer je kako on u svakoj dobi može biti zanimljiv i sadržajan. A posebni ljudi zaslužuju i posebna iznenađenja.

Fra Tomislav i ja smo se dogovorili da zatražimo Papin blagoslov povodom njihove godišnjice braka i u tome smo uspjeli. Dobili smo taj certifikat koji uskoro treba stići, ali s obzirom da su ga oni nama poslalii  mailom, mi smo ga isprintali, uokvirili i nakon Svete mise im je uručen taj blagoslov. Taj je trenutak bio izuzetno dirljiv, ispričala je Ljiljana Vrbić, ravnateljica Doma za starije 'Sv. Josip'.

Nakon Svete mise i blagoslova, slavlje se nastavilo kako i dolikuje ovim mladencima, valcerom - plesom koji simbolizira radost, bezbrižnost i otmjenost.