Ples je njegova budućnost

17-godišnji Matija Peternel iz Velike Gorice plesom se bavi već 8 godina. Početne plesne korake naprvio je u svojoj Osnovnoj školi. Bio je ondje organiziran plesni tečaj, zainteresirao se, upisao ga, položio i dobio diplomu. Nakon toga nastavio je plesati.

Prepoznao se, kaže, u latinoameričkim i standardnim plesovima. A njegov talent brzo su prepoznali i suci na natjecanjima. Tako je nedavno s partnericom osvojio četvrto mjesto na državnom prvenstvu u standardnim plesovima. Prije četiri godine postao je i članom hrvatske reprezentacije.

Trenira svaki dan po dva pa čak i tri sata. A uz to, tu je i škola. Učenik je trećeg razreda Grafičke škole u Zagrebu, smjer medijski tehničar. Koliko god da voli plesati, naravno da ima i onih dana kada mu je teško ili mu se ne da. Ali zato u takvim danima - ima svoju 'pokretačicu'. 'Pokreće me naravno moja partnerica. Uvijek smo si potpora jedno drugome na treningu. Ako je ona loše volje ja joj podignem raspoloženje, isto je i obrnuto', kaže Matija.

Do sada je promijenio četiri plesne partnerice. Na podiju moraju biti kao jedno. Nema onoga tko je tu glavni. I zato je itekako važno da imaju odličan odnos. A sa sadašnjom plesnom partnericom Patricijom Herceg odnos je odličan. Zajedno plešu 4 mjeseca. Krajem ožujka očekuje ih Državno prvenstvo u latinoameričkim plesovima. Cilj im je osvojiti ga, jer će tada imati priliku svoja umijeća na plesnom podiju pokazati i na Svjetskom prvenstvu.