Novi uspjeh Mateja Meštrovića

Matej Meštrović i njegov solo klavirski album 'My Face Music Book' proglašen je na uglednoj americkoj web stranici solopiano.com Albumom godine u kategoriji klasične glazbe.

Do danas su na Solopiano.com objavljena djela od preko 300 pijanista iz cijeloga svijeta, uključujući i Mateja Meštrovića koji je prošle godine na tom portalu, kako kaže, 'samo okačio svoj album 'My Face Music Book', bez ikakvog marketinga i promocije'. 'Sama nagrada portala Solopiano.com znači mi beskonačno mnogo jer je posrijedi priznanje za posve neovisni album koji sam radio isključivo iz vlastitog zadovoljstva i najdublje inspiracije, a bez imalo primisli na bilo kakvu komercijalnu svrhu.', opisuje Matej kako ga se dojmila nedavno objavljena vijest o nagradi koju smatra vrijednom bez obzira koliko njen doseg bio (ne)ograničen u svjetskim razmjerima.Matej je 2010. pokrenuo svojevrsni eksperiment stvaranja klavirskog albuma putem Facebooka. Svaki put nakon što bi dobio inspiraciju za određenu glazbenu temu, Matej bi je snimio u studiju, a potom podijelio na svom Facebook profilu. 'Uz svaki naslov, dolazili su i komentari mojih 'virtualnih' prijatelja te sam nakon završetka cijelog materijala, zahvaljujući tim komentarima, izabrao improvizacije koje su im se najviše svidjele. S vremenom, smislio sam i naslov projekta, kao određenu igru riječi, upravo zahvaljujući interakciji s drugim slušateljima na mreži pa odatle 'My Face Music Book' kao naslov albuma', pojašnjava Matej koji je i dizajn ovitka osmislio sam, uz doprinos fotografa Saše Četkovića s kojim je do tada bio tek 'virtualni prijatelj'. I za spot skladbe 'My Piano' Matej je potpisao scenarij i režiju čime je zaokružio vlastiti doprinos nastanku albuma na kojem bonus snimka, improvizacija 'U moru šum', datira iz 1975. kad je Matej imaš samo šest godina.
Od ponedjeljka do srijede sljedeći tjedan u Muzeju za suvremenu umjetnost Matej Meštrović snima CD za najveću izdavačku kuću na svijetu NAXOS s njegovom obradom 'Vivaldijeva 4 godišnja doba za 3 klavira' u postavi : Matija Dedić, Hakan Ali Toker ( iz Istanbula ) i Matej Meštrović.