Na 13. Virkasu dvije premijere i brojna gostovanja

U Virovitici večeras u 19.30 premijerom Galovićeve drame Pred smrt, počinju 13. Virovitički kazališni susreti - popularni Virkas. Trajat će to 11. ožujka. Svi ljubitelji kazališta moći će pogledati 14 predstava u izvedbi virovitičkog, ali i brojnih gostujućih kazališta.

Ekspresionističku dramu s elementima naturalizma kao koreodramu režirao je Dražen Ferenčina, a čak 15 glumaca: Goran Vučko, Biserka Vrbenski, Ana Marija Jurišić, Ines Zmazek, Sara Lustig, Antun Vrbenski, Vlasta Golub, Krešimir Jelić, Domagoj Mrkonjić, Ivana Vukićević, Snježana Lančić, Blanka Bart, Tihomir Vuk, Alojz Silvio Šimunović i Ana Cmrečnjak, na virovitičkim kazališnim daskama uprizorit će brojne likove kao i odnos života i smrti.

Na programu Virkasa su dvije premijere te gostujuće predstave iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Osim u Virovitici predstave će se igrati u Slatini, Pitomači i Suhopolju.

Ni ove godine publika neće oskudijevati u događanjima. Pripremamo 25 predstava i četiri koncerata čime se Virkas još jednom potvrđuje kao središnji kulturni događaj u Virovitičko-podravskoj županiji, izjavio je direktor festivala Miran Hajoš istaknuvši da se ove godine festival otvara i zatvara premijernim predstavama virovitičkoga kazališta.

Festival organizira Kazalište Virovitica uz potporu Ministarstva kulture, Grada Virovitice, Turističke zajednice Virovitice i Virovitičko-podravske županije.