'Znaš mama, naš je striček u vrtiću isto teta'

Obično kad vodimo djecu u vrtić prepuštamo ih u sigurne ruke odgajateljica, a u posljednje vrijeme sve je veći broj i vrtićkih odgajatelja. Posjetili smo jednog od njih, Tomislava Bušića, koji gotovo deset godina uveseljava klince i klinceze u zagrebačkom dječjem vrtiću Sopot.

Postoji li išta ljepše nego jutro započeti toplim dječjim osmijesima? Upravo tako počinje svaki Tomislavov dan. Već devet godina radi u dječjem vrtiću u zagrebačkom Sopotu. Svoj posao ne bi mijenjao ni za što na svijetu. Svaki mu je dan drugačiji i svako dijete novi izazov.

Tomislav je među pet posto muškaraca u Hrvatskoj koji su bili dovoljno hrabri da postanu odgojitelji u vrtiću i tako razbiju mnoge predrasude. Mojim je prijateljima to u početku bilo neobično, isto kao i roditeljima koji me vide tu kad dođu prvi put. Ali naviknuli su se i ponosni su na mene, ističe. 

Tomislav ima misiju da svako dijete u njegovoj grupi bude sretno, zadovoljno, ispunjeno i bezbrižno. Baš kako se djeca i trebaju osjećati. Djeca najčešće kažu roditeljima - znaš mama, naš je striček u vrtiću isto teta, otkriva pedagoginja Vesna Nađ.

Biti odgojitelj u vrtiću za njega nije posao, nego poziv. Polako to shvaćaju i njegova vlastita djeca. Očinstvo me nije promijenilo poslovno jer već 9 godina radim s djecom. Lijepo je imati svoju djecu jer iskustvom iz kuće obogaćujem svoj posao, a iskustvom s posla obogaćujem svoje vrijeme koje provodim s obitelji, ističe Tomislav.