U zagrebačkom HNK počinje 'Ciklus koncerata nedjeljom'

 Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu pokreće novi projekt 'Ciklus koncerata nedjeljom', u sklopu kojeg će se publici jednom mjesečno u foajeu kazališta u pomno odabranim glazbenim programima predstavljati vrhunski glazbenici. Otvorit će ga danas Duo Kušan Gilming.

Ciklus, zajednički projekt HNK Zagreb i Udruge hrvatskih trombonista i tubista Busina, do kraja tekuće sezone donosi ukupno pet nedjeljnih matineja za glazbene sladokusce.
Kako se ističe u najavi, prve nastupaju violončelistica Petra Kušan, laureatkinja mnogih državnih i međunarodnih natjecanja, koja redovito nastupa kao solistica diljem Europe, te pijanistica Petra Gilming, pobjednica brojnih državnih i međunarodnih natjecanja, dobitnica Rektorove te Dekanove nagrade Sveučilišta u Zagrebu i Nagrade Hrvatskoga glazbenog zavoda.

Kušan, članica orkestra Opere HNK Zagreb, i Gilming, umjetnička suradnica na Odsjeku gudačkih instrumenata Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, za  jutarnju će publiku u nedjelju 12. veljače izvesti Adagio i Allegro op.70 R. Schumanna, Sonatu za violončelo i klavir, op.119 S. Prokofjeva te Sonatu za violinu i klavir u A-duru C. Francka.

Ciklus koncerata u zagrebačkom HNK održavat će se do kraja sezone nedjeljom u foajeu u 11 sati a kao gosti najavljeni su Gorana Biondić Ruško, Adela Golac Rilović i Darijan Ivezić (26. veljače), Alisios kamerata (26. ožujka), Busina brass kvintet (23. travnja) te za kraj sezone 14. svibnja Kvintet trombona i Gorana Biondić Ruško.