Devin Townsend u Tvornici kulture

Večeras će u zagrebačkoj Tvornici kulture nastupiti američka metal legenda Devin Townsend, koji će sa svojim bandom Devin Townsend Project predstaviti svoj novi album Transcendence.

Devin Towsendu
će to biti drugi nastup u Zagrebu, gdje je prije pet godina nastupio s Fear Factory, a ovoga će puta predstaviti novi album Transcendence, koji je objavljen u rujnu prošle godine za Inside Out Records.

Na turneji, koja se zove Transcending The Coma Tour 2017 kao posebni gosti nastupit će i američki progresive death metal band Between The Buried And Me i norveški progresive metalci Leprous.

Kombinirajući progressive rock, heavy metal, elektroniku i ambijentalnu glazbu, Devin Townsend stvara unikatnu glazbu i slovi za jednog od najoriginalnijih modernih gitarista. Nakon sviranja u nekoliko heavy metal grupa u srednjoj školi, Townsenda je zapazila diskografska kuća Relativity Records koja ga je angažirala da pjeva glavne vokale na albumu Sex & Religion tada već poznatog gitarista Stevea Vaia. Nakon snimanja i turneje s Vaiem, Townsenda je razočarala glazbena industrija pa snima solo album Heavy as a Really Heavy Thing pod pseudonimom Strapping Young Lad, sa kojim je objavio pet albuma.

Pored toga je sudjelovao i u bendovima i projektima poput Casualties of Cool, Punky Brüster, IR8, The Wildhearts, Front Line Assembly, The Devin Townsend Band i solo karijeri, te objavio zavidan broj albuma, navodi organizator.