Dodijeljene nagrade BAFTA, trijumfirali Emma Stone, Casey Affleck, Damien Chazelle

Mjuzikl 'La La Land' osvojio je nagradu BAFTA za najbolji film, Emma Stone najbolja je glumica i Damien Chazelle najbolji redatelj za isti film, a nagrada Britanske akademije na 70. dodjeli u nedjelju navečer za najboljeg glumca pripala je Caseyu Afflecku za ulogu u drami 'Manchester pored mora'.

Mjuzikl 'La La Land', koji je već zaradio više od 270 milijuna dolara u svijetu, time se okitio s tri nagrade Bafta (British Academy of Film and Television Arts), za najbolji film, najbolju režiju i najbolju glavnu glumicu. Nagrada za najbolju žensku sporednu ulogu dobila je Viola Davis za američku dramu 'Fences' u režiji Denzela Washingtona. Casey Affleck, brat Bena Afflecka dobitnik je nagrade za glavnu ulogu u drami 'Manchester pored mora' Kennetha Lonergana, filma koji je također osvojio BAFTA-u za najbolji scenarij.

BAFTA-u za najbolju sporednu mušku ulogu dobio je Dev Patel u filmu 'Lav' u kojem tumači lik Sarooa, djeteta iz Calcutte koje je izgubilo obitelj i posvojeno je Australiji. Nagradu za najbolju zvijezdu u usponu dobio je Tom Holland.

BAFTA-u za najbolje adaptirani scenarij dobio je Luke Davies za film 'Lav'.
Najbolji dokumentarni film je '13th' Ave DuVernay
Najbolji crtani film je 'Kubo i čarobni mač', redatelja Travisa Knighta
Najbolji britanski film je 'Ja, Daniel Blake' Kena Loacha
Najbolji strani film 'Saulov sin' mađarskog redatelja Laszla Nemesa