'Čitam, dam, sretan sam'

Gradska knjižnica Solin i ove se godine uključila u nacionalnu akciju 'Čitaj mi!' u sklopu koje se povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga organizira akcija 'Čitam, dam, sretan sam' - svoju knjigu daruj, tuđe srce obraduj. 

Akcija darivanja slikovnica i knjiga za djecu traje od 11. do 28. veljače, a knjige će se prikupljati u Središnjoj knjižnici i Ograncima. Slikovnice će razveseliti djecu solinskog Dječjeg vrtića Cvrčak i djecu s Odjela za dječju kirurgiju KBC-a Split!.

'Čitaj mi!' prva je nacionalna kampanja za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja. Pokrenuta je povodom Europske godine čitanja naglas (2013.), a pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Cilj kampanje je poticati roditelje i druge odrasle da s čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje postalo dijelom svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece, te kako bi se stvorila posebna emocionalna veza između djeteta i odrasle osobe koja mu čita. Podjednako važan cilj jest poticati roditelje da s najmlađom djecom što prije počnu dolaziti u lokalnu narodnu knjižnicu. Tijekom kampanje 'Čitaj mi!' informacije o dobrobitima čitanja djeci od rođenja roditelji mogu dobiti u svakoj knjižnici te u domovima zdravlja i rodilištima u kojima su postavljeni informativni plakati i letci.