Tri umjetnice - tri prijateljice

U Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica otvara se izložba slika i keramike  pod nazivom 'Taktilnost boja' na kojoj će svoje radove predstaviti tri umjetnice – Sndra Vitez, Andreja Hojnik Fišić i Jadranka Vilus.

Tri žene - tri umjetnice. Svaka ima svoj način umjetničkog izražavanja, svoju tehniku. Veže ih ljubav prema umjetnosti, zajedničke ideje, ali i prijateljstvo. Međusobno se inspiriraju i motiviraju na stvaranje, a njihova je zajednička priča započela sasvim slučajno. 'Nas tri smo se stvarno našle na jedan jako neobičan način, na jednoj kretativnoj platformi u Americi. Slučajno smo se pronašle i shvatile da idemo u istom smjeru. Pomoć je trebala svakoj od nas,  svaka je znala nešto, i onda smo krenule zajedno',. ističe Sandra, a Jadranka dodaje: 'Izvukle smo iz sebe nešto što nismo ni znale da možemo napraviti, isto tako i neke predmete koje nismo ni sanjale da smo u stanju napraviti.'

Svaka ima i svoju posebnu inspirativnu priču. Andreja Hojnik Fišić po struci je novinarka, ali njezina je prava i jedina ljubav slikarstvo. Ekonomisticu Sandru Vitez ljubav prema umjetnosti oduvijek vodi kroz život. Izrađuje kućice, ali i uporabne predmete za dom. Jadranka Vilus po struci je inžinjerka geodezije, ali se prije 20 godina na prvi pogled zaljubila u keramiku. Kada se tri inspirativne priče spoje u jednu, čarolija ne može izostati, a ove umjetnice svojim radovima nadahnjuju svakoga tko zaviri u njihov svijet.