Rastavljeni, sastavljeni

Rastava je jedan od stresnijih događaja u životu. Posebno ako se dogodi u određenim godinama. To je potaknulo skupinu prijatelja da prije petnaest godina pokrenu Udrugu rastavljenih +40.

Ove godine slave petnaesti rođendan svoje udruge, a njima je plus 40, plus 50. Ali, ima i onih ispod 40. 'Službeni naziv naše udruge je - singles, rastavljeni, u vezi, bez veze. Sve kategorije su zastupljene.', objašnjava Robert Dass, predsjednik udruge i dodaje kako je jedan od najvažnijih uvjeta za članstvo da se osoba voli družiti.

Svakodnevica Biserke Mladić nakon muževe smrti bila je ispunjena samoćom i prazninom: 'Mislim da bi mi se život sveo na gledanje televizije i odlazak u dućan. Da nema udruge, u mojem životu ne bi bilo nikakvih sadržaja'. A sadržaja je mnogo. Najpopularniji je plesnjak subotom na kojem bude i 200-njak ljudi. Predsjednik udruge ističe da na njega ne dolaze samo samci nego svi oni koji vole druženje.

Druže se, plešu, pjevaju, slave život. Svi su sa svima na Ti. 'Naš cilj je isključivo druženje. Nije to klub za upoznavanje  parova. Naravno da se kroz duži period pojavi se i kemija. Bilo je dosta stalnih veza, a imamo i 15- ak brakova', kaže Marijan Radašić. Svijet je ugledalo i nekoliko beba. Otkako imaju jedni druge, gotovo svaki dan donese neki povod za druženje, slavljenje.