Macy Gray 9. ožujka u zagrebačkoj Tvornici

Macy Gray, višestruka dobitnica Grammyja i jedna od najpoznatijih R&B, jazz i soul pjevačica, dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture 9. ožujka. To je njezin treći nastup pred hrvatskom publikom - prvi put je nastupila u koncertnoj dvorani Lisinski, a posljednji put u Tvornici prije četiri godine.

Soul kraljica prepoznatljivog promuklog vokala u Zagreb dolazi na krilima novog devetog izdanja Stripped koji je nedavno objavljen i odmah po izlasku je debitirao na trećem mjestu Billboard Jazz albuma. I nakon 17 godina bivanja na sceni, album Macy Gray pokazuje vokalnu nadmoć kao i autorsku zrelost, a sebe na novom albumu prvenstveno smatra jazz pjevačicom. Intimniji, ogoljeni i iskreni izričaj Macy donosi na albumu “Stripped” koji je sniman uživo u crkvi u Brooklynu, a u samo dva dana Macy i band su napravili album od 10 pjesama.


Novi je materijal potpuno drugačiji od ičega što je do sada napravila. Uz nove autorske pjesme poput Annabelle koju naziva jednom od najdražih pjesama The Heart, ili Lucy koju je s bendom napisala na snimanju, Gray je na album uvrstila i novu verziju njenog megahita I Try, ili She Ain’t Right For You kojem je dodan reggae prizvuk, a poigrala se i s Redemption Song Boba Marleyja i coverom Nothing Else Matters koju originalno potpisuje Metallica.


Uz nove pjesme, Macy će izvesti cijeli niz singlova iz bogate karijere, koji su je označili jednom od najpoznatijih vokalistica u posljednjih 17 godina.