Sigur Ros - islandski kraljevi ambijentalne glazbe u Zagrebu

Bogatoj i raznolikoj ponudi koncerata u Hrvatskoj ove godine napokon se pridružuju Sigur Ros, islandski post rock prvaci i jedan od najznačajnijih bandova ambijentalne i eksperimentalne glazbe svih vremena. Dugoočekivan prvi nastup u zagrebačkoj Maloj dvorani Doma sportova najavili su za petak 20. listopada.

Dolaze u sklopu svoje možda i najposebnije turneje karijere. Nakon više od 10 godina bend ide na turneju bez predgrupe, izvodeći poseban An Evening With Sigur Ros program. Koncert se sastoji od dva dijela, koji su podijeljeni kratkom pauzom. Riječ je o spektakularnom nastupu na kojem izvode najznačajnije skladbe svoje karijere, ali i premijerno do sada neobjavljene pjesme koje bi se trebale naći na idućem studijskom albumu.

Sigur Ros na jesensku turneju kreću s kompletnom produkcijom - ozvučenjem, rasvjetom i video ekranima. Turneju će scenski još jednom dizajnirati stari suradnici benda, Sarah Hopper, Damian Halle i Bruno Poet koji su za prošli rad dobili prestižnu nagradu Knights of Illumination.