Centar za razvoj karijera na pulskom FET-u

Pulski studenti na svoje buduće zanimanje misle već tijekom studija. Centar za razvoj karijera koji djeluje pri pulskom Fakultetu ekonomije i turizma omogućuje poslodavcu da odmah dobije sve informacije o budućem zaposleniku.

Ideja Centra za razvoj karijere preuzeta je iz američkog sustava, a na pulski Fakultet ekonomije i turizma primijenio ju je Dean Sinković, prodekan za međunarodnu suradnju.

Neki su studenti na ovaj način već zaposleni, a sustav se namjerava proširiti na sve studente, budući da izravno spaja poslodavca s kandidatom koji najbolje odgovara ponuđenom poslu.

Općenito pri traženju posla, prema anketi portala Moj-Posao provedenoj na više od tisuću ispitanika, pokazalo se da čak polovica ispitanika smatra da nakon razgovora za posao sve ide u dobrom smjeru, no nažalost, kaže Maja Mahovlić s portala, posao ne dobiju. 33% ispitanih svoj razgovor ocijenilo je dobrim, a dobili su posao.

Kandidati trebaju znati i da nisu jedini te da nerijetko tijekom donošenja konačne odluke presudnu ulogu imaju nijanse. Pritom je najvažnije ostati pozitivan i nastaviti u tražnju svojega budućeg posla.