3000 kilometara - od Jordana do Istre

Od jordanskog pijeska, preko grčkih planina na -20 celzijevih stupnjeva do rodnog Umaga, ukupno 3000 kilometara kroz 10-ak zemalja propješačio je Goran Blažević. 

Prvi se put odvažio na put pješice prije 7 godina, no radilo se o mnogo kraćoj ruti. Oduvijek je sanjao o višemjesečnom putovanju. Na 3000 dug put od Jordana do Istre odlučio se, kako kaže, da pokaže solidarnost s izbjeglicama koji u Europu dolaze zbog ratova i sukoba u njihovim državama kao i želje da usmjeri pozornost javnosti i medija na problem izbjeglica o kojem se, smatra, nedovoljno piše i govori.

Bio je u nekoliko izbjegličkih kampova u Grčkoj i vidio u kakvim uvjetima se tamo živi: 0Hrana je loša, često nema vode, a ni grijanja.' 'Jedina iskustva koja imam su iskustva puna dobrote. Ljude koje sam susretao su mi pomogli. Nisam imao niti jedan problem niti ružno iskustvo', istaknuo je. Iako će mnogi, možda reći da je za ovakvo putovanje potrebno mnogo novca, Goran uvjerava suprotno. U svojemu je ruksaku nosio gotovo sve što mu je potrebno, od odjeće, vreće za spavanje do pribora za kuhanje.