Svečana premijera 'Anke'

U naša kina 23. veljače stiže, kako ga najavljuju, prvi vilinski film 'Anka' snimljen prema romanu Mate Lovraka, u režiji Dejana Aćimovića. Na svečanoj premijeri danas u Zagrebu okupila se i filmska ekipa.

Jedan od glavnih glumaca, prvi put u hrvatskom fimu, proslavljeni je francuski nogometaš 'kralj Eric', koji je nakon nogometne 1998. nastavio uspješnu  glumačku karijeru. Éric Cantona dao je HRT-u ekskluzivni intervju.

Film koji govori o djeci, prijateljstvu i ljubavi, traganjem za pripadanjem, prepunom prirode, magije i vilenjaka. Inspiriran Lovrakovim djelom i hrvatskim mitološkim bićima, Anka je bajka za djecu i odrasle. U ulozi Anke pojavljuje se  Cvita Viljac dok grubog Brazilijanca glumi bivša međunarodna nogometna zvijezda, glumac Eric Cantona. Radnja filma odvija se početkom dvadesetoga stoljeća.


U novom filmu Dejana Aćimovića popularni francuski nogometaš Éric Cantona odigrao je jednu od glavnih uloga i to na hrvatskom jeziku. Proteklih nekoliko godina boravio je u više navrata u Zagrebu, Šibeniku i okolici Drniša gdje je snimao film u režiji Dejana Aćimovića s kojim se tijekom višegodišnje suradnje sprijateljio. Svečana premijera je 20. veljače na kojoj će biti i slavni nogometaš i glumac.

Osim Érica, glavne uloge u filmu igraju Cvita Viljac, kći glumice Ecije Ojdanić, i mlada glumica Anđela Ramljak. Ostalu glumačku postavu čine Žarko Savić, Linda Begonja, Rade Šerbedžija, Marinko Prga, Sreten Mokrović, Goran Grgić, Mijo Pavelko, Draško Zidar, Nikša Butijer, Denis Brižić, Nikola Kojo, Vuk Kostić, Vlado Jovanovski, Petar Mirčevski i drugi.