'Milenijalci' iz cijelog svijeta stvarat će i odmarati u Šibeniku

Mladi analitičar Boris Šurija osmislio je inovativni projekt Holiwork. Cilj mu je privući mlade poduzetnike na našu obalu te im za njihov rad omogućiti sve preduvjete. Novac za projekt osiguran je iz Europskih fondova i vrijedan je 27 milijuna kuna. Hrvatska će ovim inovativnim konceptom postati konkurentnija u svijetu, a projekt će zaživjeti u Šibeniku.

Inovativni hrvatski projekt Holiwork te projekt Grada 'Trokut' predstavljeni su u Urbanom centru Šibenik. Hrvatska će inovativnim konceptom postati konkurentnija u svijetu. Želja je privući brojne mlade 'milenijalce' kojima će upravo Šibenik postati nezaobilazna točka u kreiranju novih ideja, startup-ova te novih poslova. Svrha projekta 'Centar za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut' je razvoj moderne infrastrukture za pružanje novih i kvalitetnijih usluga u svrhu poticanja, rasta i razvoja malih i srednjih poduzeća te stvaranja novih radnih mjesta na području Šibensko - kninske županije.

'Milenijalaci' su mladi u dvadesetim i tridesetim godinama. Poslovni ljudi koji izlaze iz uobičajenog modela poslovanja, traže neke nove modele, avanture, okruženje u kojem će razvijati svoje poslove, ali pritom i uživati u lijepim stvarima života, kakve Šibenik ima za ponuditi. Upravo na tragu toga analitička agencija Borisa Šurije, provela je istraživanje koje je dovelo do kreiranja projekta Holiwork, za koje se nakon Hrvatske, nadaju da će postati pravi svjetski hit. Holiwork cilja milenijalce koji u ambijentu odmora žele graditi svoje proizvode ili tvrtku.

Grad Šibenik centrom Trokut, koji su prijavili na natječaj Razvoj poslovne infrastrukture, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta HAMAG-BICRO, nudi novi suvremeno opremljen coworking prostor mladim ljudima iz cijelog svijeta. Oni će imati prilike doći i upoznati grad i okolicu, u njemu boraviti neko vrijeme, slobodno raditi te koristiti resurse koje im stavljaju na raspolaganje, no u isto vrijeme dati i doprinos samoj zajednici. Gradit će se na prostoru Mandaline, a prostirat će se na dvije etaže ukupne površine 2084 m2. . U samom centru predviđeno je 28 funkcionalnih jedinica, fleksibilni prostori, radionice, uredi, kabine. Početak radova predviđen je za kraj ove ili početak sljedeće godine.