Fatboy Slim na Sea Star Festivalu

Karizma i neiscrpna energija Fatboy Slima, dubstep-rock sastav Modestep, lider svjetske elektronske scene Paul Kalkbrenner, australski bass-rock bend Pendulum u DJ izdanju, nova su lica koja će zapaliti Sea Star Festival u Umagu, najavio je organizator.

Na 'hrvatskom EXIT-u' ili Sea Star Festivalu, koji se održava 26. i 27. svibnja u umaškom kompleksu Stella Maris, na glavnoj Tesla pozornici nastupit će i već najavljeni The Prodigy, istaknuo je direktor EXIT Festivala Dušan Kovačević.

Dobitnik Grammyja, tri Brit i čak 10 MTV nagrada, legendarni šoumen Fatboy Slim koji je nastupao na svjetskim festivalima poput Glastonburya ili Tomorrowlanda, nastupit će na Sea Star Festivalu, kazao je. Fatboy je prvi put nastupio u Hrvatskoj 28. svibnja 2010., a ovogodišnji će nastup održati na isti dan i na istom mjestu uz krilaticu 'Eat, Sleep, Rave, Repeat', te uz hitove kao što su 'The Rockafeller Skank', 'Right Here, Right Now' i sl.

Nakon više od tri desetljeća karijere, Norman Cook i dalje čvrsto drži headlinerske pozicije najvećih festivala, i privlači publiku sa EDM spektra, kao i fanove underground festivala poput prošlogodišnjeg Sonara ili ovogodišnjeg Melta. Karizma i superpozitivna energija mogla se vidjeti i u specijalnom izdanju Boiler Rooma u njegovom rodnom Brighton Beachu, mjestu na kojem je svojevremeno nastupio pred četvrt milijuna fanova, postavivši vječni rekord za tulum na plaži, istaknuto je.

Headliner je i lider njemačke i svjetske elektronske scene Paul Kalkbrenner, poznat po stadionskim spektaklima. Njegov nastup u sklopu obilježavanja 25 godina pada Berlinskog zida ušao je u povijest. Nastupio je kod Brandenburških vrata pred pola milijuna ljudi, čime je postavljen rekord koji će dugo biti nedostižan, navode organizatori.


Iz Londona u live izdanju stiže dubstep-rock sastav Modestep, a furiozni kvartet novih headlinera zaokružiće australski bass-rock bend Pendulum u DJ izdanju s kojim su priredili neke od najvećih EXIT tuluma u povijesti, najavio je Kovačević. Fantastični trojka Modestep osvojila je svijet dubstepom kojeg kombiniraju s drumnbassom, rockom i grimeom. Album 'London Road' jedan je od najvažnijih otočkih bass izdanja proteklih godina.

Na drugoj najvećoj pozornici festivala, Nautilus Areni, smještenoj unutar centralnog ATP stadiona, nastupit će izvođači iz regije. Osim svjetskih lica, svoj dolazak potvrdili su Urban & 4, beogradski hip-hop trio Bad Copy, lideri beogradskog "novog talasa" Artan Lili, riječki indie-rokeri Jonathan, High5 & Kukus, Kiša metaka, Krankšvester, kamnički hip-hop trio Matter i Sassja, Elemental, Dubioza Kolektiv, Brkovi...

Povoljnije ulaznice za Sea Star festival mogu se kupiti do 28. veljače. Sea Star nudi kamp smještaj od 24. do 29. svibnja, osiguran je i prijevoz autobusima iz svih većih hrvatskih gradova, kao i paketi koji objedinjuju ulaznicu, smještaj i prijevoz.