Počinje Splitski krnjeval 2017.

Počinje Splitski krnjeval 2017. Službeni dio predaje ključeva Grada počinje u 11.15 h podizanjem krnjevalske zastave na Pjaci te nakon toga u 11.30 h Krnjevalskim vjenčanjem ovogodišnjeg ljubavnog para na Rivi.

Gradonačelnik Ivo Baldasar im kao kum poklanja ključ Grada, da probaju riješiti gradske probleme u ljubavi, kad već drugačije ne ide. Za ljubavni par odabiru se najistaknutiji mladić i djevojka koji su na neki specifičan način obilježili proteklu godinu. Tko će biti taj ljubavni par, ove godine će se otkriti tek na vjenčanju.

Velikog Cukuna koji vjenča mladence utjelovit će tradicionalno novinar Damir Šarac koji će odigrati i ključnu ulogu u osudi Krnje na pokladni utorak. No priču o tome ćemo otkrivati tek kad krnjeval počne.

Nakon vjenčanja kreće veliki Zumba party na rivi na kojem će sudjelovati brojni plesni instruktori iz regije i gosti iz Dominikanske republike te na koji su pozvani svi građani, jer Zumba je ples i vježba za sve generacije, pa je idealna prilika za maškarati se i zumbati!

Ukoliko bude kiše program se seli na Pjacu ispred Stare gradske vjećnice.