Višnjić: Gotovina je za mene apsolutni heroj, imam najveću tremu

Dan uoči početka snimanja filma i serije 'General' Antuna Vrdoljaka, njegov zet Goran Višnjić, koji će utjeloviti glavni lik – generala Antu Gotovinu, gostovao je u emisiji #volimnedjelju. Devetnaest tjedana snimanja, stotinu glumaca te više od tisuću statista na mnogobrojnim lokacijama samo su neki podaci o HRT-ovu megaspektaklu.

U studiju mu se pridružila i Nataša Janjić, koja će tumačiti lik ratne reporterke Vesne Karuze. Jako se raduje, posebno stoga što tumači lik osobe koja je živa. Govoreći o studiju novinarstva koji je poslije zamijenila glumom, iskreno je priznala da nema velike priče o njezinu susretu s Robertom De Nirom u Sarajevu. Zablokirala saa se jednostavno, priznala je i uspješnije najavila holivudsku zvijezdu i svog partnera u filmu, Višnjića, koji je stigao ravno iz zračne luke.Stalno razmišljam da bi se vratio i odigrao neku predstavu, ali ne mogu uhvatiti vremena, priznao je kolegici Višnjić koji s obitelji živi u Los Angelesu. O filmu je rekao: To je za nas jako emotivan projekt. Još kad je završio u zatvoru, željeli smo mu pomoći snimanjem fima. Bio sam u kontaktu s njegovim odvjetnikom Mišetićem, a prije finalnog saslušanja pozvao me i rekao da dođem kako bi sud vidio da Hrvatska i netko internacionalno poznat stoji iza generala. Došao sam u Haag da im poručim - bit ćete negativci u filmu ako ga osudite, naglasio je Višnjić. Film prikazuje Gotovinin život od rođenja do oslobađanja, na temelju knjige Nenada Ivankovića 'Ratnik, pustolov i general'. Imam strašnu tremu, najveću ikad u životu. Onu s Hamletom s 21 godinom mogu usporediti s tim, za mene je Gotovina apsolutni pojam, heroj.

Već su igrali ljubavni par Hebrang, također pod Vrdoljakovom palicom. Jako sam uzbuđena, film i serija snimat će se nekoliko mjeseci, teško mi je unaprijed analizirati jer likovi su živi ,ali prikazat ćemo dramatične dijelove, estetsku činjenicu, a ne dokumentarac, rekla je Janjić. Sigurno ne želimo ići u imitaciju likova, to nema nikakvog smisla, naglasio je Goran dodavši: Mogu očekivati puno, ali na poseban način. Čija je zadnja na setu? Očeva! Vrlo je zabavno snimati s Tončijem, bio je glumac i točno zna što ti se dogaađa u glavi. Bit će super, uzbuđen je Višnjić.

Jako sam protiv Trumpa jer sve što je za zaštitu okoliša učinjeno u posljednjih deset godina, želi uništiti u mjesec dana. 80 posto stvari radi loše, jako je čudna situacija oko njega jer je razdvojio Ameriku nakon dugo, dugo vremena, smatra Višnjić. Zašto je velik ljubitelj životinja, koliko mu nedostaje more, u nastavku emisije Višnjić i Janjić ležerno su čavrljali s voditeljicom Nevenom Renddeli, u dobrom društvu Ivana Dečaka i 'Vatre'. Emisiju pogledajte na multimedijskoj platformi HRTi.