Pala prva klapa filma Robin Hood: Origins

Nakon dugih priprema, počelo je snimanje filma Robin Hood: Origins. Od ranih jutarnjih sati 250 statista bilo je u šminci i garderobi kako bi bili spremni za prve scene. 

Dejan Tošović, manager lokacija snimanje, potvrdio je kako je cijela filmska ekipa, od glumaca, producenata i redatelja oduševljena Dubrovnikom. Među njima je i slavni Jamie Foxx. Na pitanje što to privlači filmske ekipe u Dubrovnik, Tošović odgovara: 'U 2011. Hrvatska je, kao i brojne zemlje, uvela povrat dijela sredstava investiranih u samu produkciju. Tako da je to jedan od osnovnih razloga zašto strane produkcije dolaze u Dubrovnik.' Filmska industrija važan je segment u turističkoj promociji, istaknula je Romana Vlašić, direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika. To potvrđuju i brojevi. U posljednjih godina broj mladih turista između 20 i 30 godina porastao je za 30 posto. Zahvaljujući dolascima filmskih ekipa i snimanju brojnih filmova i serija, povećava se i turistički prihod. Snimanje u Dubrovniku traje do 6. ožujka.
Tijekom cijelog trajanja snimanja vodit će se računa da se kretanje unutar povijesne jezgre odvija uz što manje ometanja, a građani se mole na prilagodbu privremenoj regulaciji prometa. O planu snimanja i posebnim uvjetima koji će povremeno vrijediti za kretanje pješaka i vozila deteljnije inform. Prvog dana snimanja sva aktivnost odvijat će se na istočnom ulazu u povijesnu jezgru – na predjelu Vrata od Ploča, Trga oružja, na kamenom mostu u Ulici sv. Dominika te u Posatu, i to u vremenu od 10 do 18 sati.


Ovaj predio bit će zatvoren za promet vozila od 9 sati, osim vozila hitnih i interventnih službi, dok će se pješaci periodično propuštati. Posebna napomena odnosi se na dostavna i opskrbna vozila, koja će tog dana do 9 sati morati napustiti povijesnu jezgru. Film režira Otto Bathurst, a jedan od producenata filma je i slavni glumac Leonardo DiCaprio. Budžet za ovaj film je 90 milijuna dolara, a dodatnih 100 milijuna uložit će se u njegovu promociju.