'Ustav Republike Hrvatske' i na kazališnim daskama

Nakon velikog uspjeha jednog od najhrabrijih filmova novog milenija koji na dnevnoj razini puni kino dvorane, Satiričko kazalište Kerempuh najavljuje praizvedbu  predstave nastale prema tekstu 'Ustav Republike Hrvatske' Ante Tomića i Rajka Grlića.
Predstavu će režirat Vinko Brešan uz adaptaciju i  dramaturgiju Željke Udovičić Pleština. Riječ je o hrabrom tekstu, o suvremenoj satiri koja kroz nacionalne odnose (one Hrvata i Srba) te kroz homofobne relacije (pitanje pozicije homoseksualaca u društvu) progovara o nekim temama koje, nažalost, ne možemo smatrati nadiđenima unutar postojeće svakodnevice kojoj svjedočimo. Riječ je o predstavi koja će se baviti ljubavlju i mržnjom, hrabrošću i kukavičlukom, erotikom i netrpeljivošću prema drugima i različitima.

Profesor Vjeko živi u centru Zagreba s Hrvojem, nepokretnim ocem, nekadašnjim ustaškim časnikom. Vjekin užitak su noćne šetnje kada, odjeven kao žena, luta gradom. U jednoj od tih šetnji pretuče ga grupa mladića. U bolnici ga prepozna Maja, medicinska sestra koja živi u podrumu njegove zgrade. Od toga trenutka Maja se počne brinuti za njega i njegovog oca. Zauzvrat Vjeko Majinom mužu, policajcu Anti, pomogne pripremiti ispit iz Ustava Republike Hrvatske...Tako počinje ova priča o ljubavi i mržnji, priča o četvero vrlo različitih ljudi koje je sudbina iznenada učinila međusobno ovisnima.

U predstavi glume: Borko Perić, Nikša Butijer, Ana Maras Harmander, Matija Šakoronja, Vedran Mlikota, Damir Poljičak. Prva javna izvedba za publiku je u četvrtak, 23. veljače, a premijera je u subotu.