Tommy Emmanuel ponovno u Zagrebu

Gitaristički virtuoz Tommy Emmanuel, poznat po posebnoj tehnici sviranja sa svih deset prstiju, i nositelj titule Certified Guitar Player, koju ima samo pet glazbenika na cijelom svijetu, večeras će nastupiti u kinu Studentskog centra u Zagrebu.

U četiri desetljeća bogate karijere nanizao je brojna priznanja za svoj rad, nagrade i nominacije i jedno od najvećih priznanja u gitarističkom svijetu, titulu Certified Guitar Player koju mu je dodijelio legendarni gitarist Chet Atkins, a koju nosi samo pet glazbenika na cijelom svijetu, ističe se u priopćenju. Emmanuel izbjegava ponavljanja te većinom improvizira, prihvaćajući nesavršenosti kao savršeni dio nastupa jer kod njega sve je u osjećaju glazbe. Često istovremeno ubacuje različite dijelove u svoj materijal i djeluje kao one-man band ili čak gitaristički orkestar, kaže se u priopćenju.
Inspirirao je mlade glazbenike te ispisao pozamašan popis suradnji s poznatim glazbenim imenima. Omiljen je zbog nepogrešivog osjećaja za ritam, briljantne tehnike sviranja akustične gitare i temperamentnih nastupa. Postao je najuspješniji australski glazbenik u instrumentalnoj glazbi sa četiri platinaste i tri zlatne ploče. Zagrebačkoj publici vraća se u sklopu turneje 'It's Never Too Late' na kojoj predstavlja istoimeni studijski album. Miljenik hrvatske publike nastupa osam godina nakon zadnjeg samostalnog koncerta u Zagrebu, a organizator najavljuje mali, intiman koncert u Studentskom centru.

Uoči večerašnjeg koncerta s gitarističkim virtuozom razgovarala je novinarka emisije Dobro jutro, Hrvatska Jelena Pajić: