Otvorena pedijatrijska ambulanta u Krku za više od 2500 otočke djece

Djeca koja žive na Krku napokon su dobila pedijatrijsku ambulantu, pa više ne moraju na preglede, cijepljenje ili liječenje sat vremena putovati do Rijeke. Prostor je uređen jednostavno i funkcionalno, ukrašen omiljenim dječjim likovima iz crtića i bajki.

Za oko dvije i pol tisuće krčkih mališana iz proračuna Primorsko-goranske županije u uređenje i nabavku medicinske opreme za novu pedijatrijsku ambulantu krčke ispostave županijskoga Doma zdravlja utrošeno je 650 tisuća kuna. Nova ordinacija ima i dodatni prostor za previjanje, presvlačenje dojenčadi te kabine za izolaciju bolesnih mališana, koji se, dok čekaju da ih doktor primi, mogu zabaviti uz igračke i crtiće u čekaonici - igraonici.

Najvažnije je da ne moraju oko sat vremena bolesni putovati u Rijeku, tim više što natalitet na otoku Krku raste, pohvalio se gradonačelnik Krka Darijo Vasilić. Veselimo se ovoj pedijatrijskoj ordinaciji, ona je iskorak u pružanju medicinskih usluga najmlađima, rekao je Vasilić na svečanosti.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina naglasio je da Županija kao osnivač Doma zdravlja želi razvijati policentričnu ustanovu, kako bi zdravstvena skrb bila što dostupnija pacijentima. Cilj je da imaju liječnike, posebice obiteljske medicine, u mjestima gdje stanuju.

U novoj ordinaciju radit će i nova specijalistica pedijatrije Ines Jurčević. Prezadovoljna je uvjetima rada i izgledom prostora koji je vrlo jednostavan i funkcionalan. Oslikan je omiljenim dječjim likovima iz bajki i crtanih filmova, što njene male pacijente opušta i veseli, kaže Jurčević, radujući se što će skrbiti o malim otočanima.

S 430 tisuća kuna iz županijskoga proračuna uređena je i susjedna turistička ambulanata u krčkoj ispostavi Doma zdravlja Primorsko-goranske županije.