James Lovegrove gost 39. SFeraKon-a

Najstarija i najuglednija znanstveno-fantastična konvencija u ovom dijelu Europe, 39. SFeraKon, ove se godine održava od 12. do 14. svibnja i donosi bogat program koji će na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva predstaviti brojne novitete i ugledne goste, a svoj dolazak potvrdio je i istaknuti britanski pisac James Lovegrove.

Kako se ističe u najavi, tradicionalna proljetna konvencija koju organizira društvo za znanstvenu fantastiku SFera iz Zagreba, uobičajeno okupi više od tisuću posjetitelja a svake godine bilježi porast interesenata znanstvene fantastike, gaminga i tog posebnog žanra književnosti.

Za vjerne obožavatelje, organizatori najavljuju brojna iznenađenja, među kojima za početak ističu zvučno ime svjetske književnosti, britanskog pisca Jamesa Lovegrovea, autora više od 50 romana za djecu, mladež i sve one koji se tako osjećaju.

Lovegrove je autor knjige "Escardy Gap" (1998.), napisane u igri "književne lovice" s Peteom Crowtherom - jedan od njih dvojice napisao bi djelić teksta i proslijedio onom drugom da nastavi - koju su čitatelji SFX-a, britanskog SF&F časopisa, izabrali za jedan od pedeset najboljih SF&F romana svih vremena.
Napisao je još romane "The Hope" (1990.), objavljen netom nakon završetka studija engleske književnosti pri Oxfordu, te "The Foreigners" (2000.), knjigu o bangkoškoj seks industriji. Od djela za djecu, najpoznatiji je njegov fantasy serijal za tinejdžere "The Clouded World" (2006.-2008.), objavljen pod pseudonimom Jay Amory.

Publici SFeraKon-a bit će najzanimljiviji radi serijala 'Pantheon', niza od sedam radnjom međusobno nepovezanih military SF djela koja spajaju high-tech oružja i bogove iz davnina, stoji u najavi.

Kao i svake godine, na konvenciji će se predstaviti niz udruga koje se bave znanstvenom fantastikom, a posjetitelji će uživati u brojnim igraonicama, turnirima i demonstracijama RPG igara, kao i u sajmu knjiga, prodajnoj izložbi i radionici izrade nakita.