'Insanity' – trening za napredne vježbače

Trening Insanity nastao je kao odgovor na česta traženja vježbača rekreativaca da se trening oteža jer su dosegli neku razinu fizičke spremnosti iza koje nije bilo novih izazova.

Riječ je o, vjerojatno, najtežem treningu među teškim treninzima. U tradicionalnom treningu kraće vježbate u visokom tempu, a stanke za odmor su dulje. U Insanityju je obratno. Dulji je interval visoko intenzivnih vježbi, a kraće stanke. Od jedne do druge vježbe idete gotovo bez odmora i pokušavate u što kraćem roku ponoviti što više vježbi. Za to vam treba velika snaga i mnogo volje te podrške koju vam pružaju trener i  ostali vježbači.
Rutina je u svakom, pa i u ovom vježbanju važna. No onog časa kada ste svladali rutinu morate prijeći na viši stupanj vježbanja. Ovo je sjajna metoda za gubitak potkožnog masnog tkiva, spremnost i kondiciju. No nikako nemojte s ovim treningom započinjati 'zdravi život'! Trebati biti u dobroj formi i s prethodnim znanjem i kondicijom.

Ne smiju ga vježbati oni koji imaju kardiovaskularne probleme, probleme metabolizma i dijabetičari. Godine nisu prepreka ako poštujete ova upozorenja.

Insanityjem nećete  povećati mišićnu masu ili dobiti snagu, no bit ćete spretniji, spremniji, brži i u dobroj kondiciji. Riječ je o treningu koji zahtijeva veliku disciplinu, pa razmislite o snazi vlastite volje.

U Zadru smo snimali trening i dobili korisne informacije. No Insanity možete pronaći i u drugim većim gradovima.