Mesar: Predstavljanje eurovizijske pjesme 2. ožujka na HR2

Voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije Željko Mesar u Studiju 4 ispričao je hrvatskog predstavnika na 62. natjecanju za pjesmu Eurovizije, Jacquesa Houdeka što nije mogao doći u studio zbog viroze.

Eurosong se održava u ukrajinskom Kijevu, kamo hrvatska delegacija putuje već 2. svibnja, a naš će pjevač nastupiti druge polufinalne večeri, 11. svibnja, s pjesmom 'My friend'. Finale je na rasporedu 13. svibnja.

Pjesma je vezana uz slogan ovogodišnjeg eurovizijskog natjecanja - slavimo različitost. Zasad nije želio govoriti o detaljima, osim da će pjesma biti dvojezična, jer treba pričekati da izađe. Ekipa je u razradi, u planu su dva instrumentalista – violinist i violončelist i tri jaka prateća vokala, otkrio je Mesar.

Promocija pjesme bit će 2. ožujka na Drugom programu Hrvatskog radija u 14 sati, otkrio je Mesar. Legitimna je odluka da gledatelji ne biraju predstavnika, što radimo od 2013., naglasio je. Houdek se za ovaj nastup priprema već osam mjeseci i ponudit će nam malo drugačiji nastup od dosadašnjih, najavio je.

Jacques Houdek predstavlja RH na natjecanju za pjesmu Eurovizije u Ukrajini

Sve 43 sudionice idu na broj 1, pa tako i mi, najavio je Mesar.

Sve tri eurovizijske večeri moći će se pratiti uživo na Prvom programu Hrvatske televizije, Drugom programu Hrvatskog radija te s pomoću multimedijske usluge HRTi.