Zahtjevna i atraktivna zimska tura Biokovom


Nepristupačan no vrlo atraktivan dio Biokovo posjetili su planinari iz cijele Hrvatske u organizaciji speleološko aplinističkog kluba Ekstrem iz Makarske. Poznatom zimskom turom na o
pasnim stazama na 1400m iznad Makarske penjači su osvajali Biokovo. Zbog teške pristupačnosti planinari izbjegavaju ovu zahtjevnu, no vrlo atraktivnu turu.

Uspon na Biokovo ne planinarskim putem, putem koji je divlji, ali označe ga i osiguraju za sve sudionike, kaže Ivan Rakić, SAK Ekstrem Makarska. Tura traje 10 sati, od Makarske do Ercegove gradine. Utvrde iz 15. stoljeća koja je služila kao osmatračnica.

Predstavljamo našim gosima i članovima razne staze kojima se može popeti na Biokovo, pogotovo što je to u zimskim uvjetima i to traži dosta  planiranja, objašnjava predsjednik SAK Ekstrem Makarska Vojo Ribičić.

Pripreme su trajale tri tjedna, postavljeno je 350 metara osiguravajućih konopa kako bi se osigurala ova ekstremna tura. Šezdesetak planinara iz cijele Hrvatske uspješno je završilo 12. po redu Ekstremovu zimsku turu. Na vrhu se i zapjevalo.