Nova ulaganja i programi bjelovarske knjižnice


Dječji odjel bjelovarske Narodne knjižnice poznat je po kvalitetnom radu s najmlađima. Prati trendove, uvodi nove programe. Napokon su dočekali i obnovu podova u knjižnici, čime su sada zadovoljeni svi higijenski uvjeti.  Uvijek je razigrano i poučno u igraonici. Oko 1400 mališana, od kojih polovina još ne ide u školu, članovi su dječjega odjela bjelovarske knjižnice. Da bi se igrali i čitali u zadovoljavajućim uvjetima, Grad Bjelovar riješio je višegodišnju boljku - postavio nove podove vrijedne 94 tisuće kuna. Nisu bili zadovoljeni higijenski uvjeti, puno djece ima alergije, tepison koji je doprinosio tome da djeca kašlju, imaju zdravstvene probleme i eto, nisu mogli dovoditi djecu na igru, na druženje, kaže voditeljica Dječjeg odjela Narodne knjižnice Bjelovar Vjeruška Štivić.

Nakon mjesec dana obnove, svi su uvjeti zadovoljeni. Dio je to niza investicija. 'Mi smo 2012. u ovaj objekt uložili 400 tisuća kuna... Prošle godine 500 tisuća kuna u fasadu matične knjižnice, dodaje bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec. Bjelovarska narodna knjižnica ima gotovo šest tisuća članova, radi na tri lokacije, ima bibliobus.

Ravnatelj Narodne knjižnice "Petar Preradović" Bjelovar Marinko Iličić objašnjava: Prosječno imamo 60-ak programa, lani smo imali 70 za sve uzraste, znači to su samo javne manifestacije'. Uz to nudi 154 tisuće naslova knjiga, 50-ak dnevnih i tjednih novina, 40-ak stručnih časopisa, te sadržaje na novim medijima, među kojima i zvučne knjige za slijepe osobe.